VÁLTOZÁSOKRÓL

Mozgalmas hónapot tudhatunk magunk mögött a hallgatói önkormányzatban, amelynek eredményeit a következő hónapokban már – reményeim szerint – már ti is érzékelni fogtok. Egyrészt elkészült az új Alapszabály javaslat, ami a következő Küldöttgyűlésen tárgyalásra kerül. Egyeztettünk a kari diákszervezetekkel és felvettük a kapcsolatot a TDK-kal dr. Nagy Marianna és dr. Tőkey Balázs személyében.

 

KOMMUNIKÁCIÓ

Azon dolgozunk, hogy jelenleg az évfolyamcsoportokba ömlő információ áradatot rendszerezzük és egységes formában, jól követhető módon továbbítsuk számotokra. Első lépésként minden évfolyamcsoporthoz hozzárendeltük az ELTE ÁJK HÖK oldalt. A jövőben ezzel az oldallal fognak kikerülni a tematizált posztok és a fontos tanulmányi információk a csoportokba. Ezzel párhuzamosan igyekszünk átláthatóbbá tenni a www.ajkhok.elte.hu oldalt is és eltávolítani azokat a tartalmakat, amelyekre nem volt igény, és nem tartozik a nyilvános dokumentumok körébe.

Létrehoztunk egy külön csoportot, amelybe valamennyi szakhoz tartozó gyakornoki munka megosztását várjuk, illetve mi is itt fogjuk megosztani a hozzánk küldött ajánlatokat.

Jelentkezz: https://www.facebook.com/groups/163237794328072/

A Jegyzettár jelenleg is működik, de amennyiben kezelhetőbb felületet tudunk létrehozni, akkor arról is tájékoztatni fogunk titeket.

Jelentkezz és tölts fel te is: https://www.facebook.com/groups/1087953227932874/

A közéleti információkat az ÁJK Közéleti Körben fogjuk megosztani a jövőben azzal, hogy választási időszakban minden csoportot igénybe veszünk majd annak érdekében, hogy minden érdeklődő számára megtalálhatóak legyenek a választási kiírások és a választási részvételt el tudjuk érni. A Közéleti Körben terv és igény szerint lesz élő videó az aktuális HÖK-ös történésekről.

Jelentkezz, hogy képben lehess: https://www.facebook.com/groups/562809453865475/

Folyamatban van emellett a chatbot összeállítása is, de a tesztüzem sikeres működése nélkül nem fogjuk hozzárendelni a Facebook oldalunkhoz se, hiszen a kommunikációnk egy részét ott bonyolítjuk le, de ha a chatbot működőképes, akkor valamennyi oda érkező kérdést a hivatali email címekre fogunk irányítani.

Azon is dolgozunk, hogy a honlapunkon naprakész eseménynaptár működhessen és népi kezdeményezés alapján vitasson meg a Küldöttgyűlés és vagy az Elnökség bizonyos témákat a brit parlamenti kezdeményezési lehetőséghez hasonlóan (https://petition.parliament.uk/).

 

TISZTSÉGVISELŐI PÁLYÁZATOK

Három tisztségre írtunk ki pályázatot, ha van bennetek motiváció, akkor izgatottan várom a jelentkezéseiteket március 9-ig!

  • Rendezvényekért és kapcsolatokért felelős alelnök
  • Esélyegyenlőségi ügyekért felelős referens
  • Kommunikációs ügyvivő

Pályázati kiírások és további hasznos tudnivalók:
https://ajkhok.elte.hu/tisztsegviseloi-palyazatok-felveteli-kiirasok/

 

ÉLŐ ADÁS A KÖZÉLETI KÖRBEN

Egy ideje már töröm a fejem azon, hogy itt csináljak egy élő adást. Az adás célja az lenne, hogy tájékozódhassatok és beszélhessünk a HÖK-ös dolgokról és arról, ami titeket kiemelten érdekel.

Terv szerint március 9-én 18 órakor lett volna az első ilyen alkalom, de egy megbeszélés miatt lehet, hogy a hétvégére vagy a jövő hétre fog tolódni. A kommentben vagy emailben bejövő témákat a jövő hét folyamán szavazásra bocsátanám és a szavazatok száma szerint emelnék ki annyit, amennyit szerintem a kb. 2 órás blokkban meg tudunk beszélni az általam fontosnak vélt témák mellett, mert ilyenekkel is készülök. A témákhoz kapcsolódóan pedig a kommentszekcióban fogtok tudni hozzászólásokat vagy kérdéseket írni az élő videó közben, amelyekre igyekszem majd maradéktalanul és legjobb tudásom szerint reagálni. Ha szeretnél tájékozódni közéleti témákban, akkor csatlakozz az ÁJK Közéleti Körbe.

B-KLUB ÉS UDVAR

A B-KLUB nyitva tartása az elmúlt hónapokban viharosan alakult. A jövőben valamennyi hallgató felveheti majd a B-KLUB kulcsát, arra azonban ügyelnünk kell, hogy az a hallgató, aki üresen hagyná a helyiségeket annak be kell zárnia és le kell adnia a kulcsot (akár nap közben is) a B épület portáján. Ennek megfelelően valamennyi hallgató számára elérhető lesz a közösségi tér a B épület nyitva tartásával megegyező intervallumban. Az ajtón és a helyiségekben lesz házirend kifüggesztve, valamint a kulcsnak saját helye is lesz, kérlek titeket, hogy ezeket megtartva használjátok a B KLUB-ot, hogy hosszú távon tudjon találkozópontként szolgálni a karon.

Március 23-án általános rendrakást és takarítást szervezünk a B épület udvarán, a HÖK és szervezeti épületben és a klubban, majd a tavaszi szemeszterben fokozatosan valamennyi kerti bútort összeszerelünk, hogy a jó idő beköszöntével az udvaron is több ember tudjon beszélgetni vagy csak levegőzni egy-egy lyukas órában.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Részt veszünk a Több lett? Maradhat! 2018 országos felsőoktatási adománygyűjtésben.

Esemény: https://www.facebook.com/events/118224245612821/?ref=br_rs

Megindult a diákmentorok felvételije.

Esemény: https://www.facebook.com/events/1180539588748687/

Megkezdtük a II. ÁJK Nyári Szabadegyetem szervezését is. Az eseményre 2018. augusztus 22-26. között kerül majd sor. Keresd fel az eseményt, hogy tájékozódhass az idei témákról és további részletekről.

Esemény: https://www.facebook.com/events/2026932084231222/?active_tab=about

 

Következő Küldöttgyűlés időpontja várhatóan: 2018.03.20. 18 óra

 

Bármely kérdéssel forduljatok hozzám bizalommal az elnok@ajkhok.elte.hu.