Kedves Hallgatótársaim!

Kedves Samu és Tamás!

Egy olyan történetről szeretnék beszámolni nektek, amit egész nap próbáltam felderíteni, és amely miatt mélységesen csalódtam a közéletünk jelenlegi állapotában, és két új évfolyamképviselőben.

Észleltük, hogy eltűnt egy, a HÖK tulajdonában lévő kulcscsomó (az emeleti HÖK iroda kulcsa).

A mai nap felhívott egy bibós ismerősöm, hogy a Bibó csoportba Dánfalvi Tamás (ÚJ HÖK Mozgalom képviselője) megosztott egy postot, melynek a tartalma az volt, hogy ezt a kulcsot egy szakollégiumoknak rendezett pénteki buliban megtalálták a szervezők. Először ledöbbentem, hogy hogyan kerülhetett oda a HÖK kulcsa, aztán megnéztem az eredeti postot, és láttam, hogy a képviselő ezt lelkesen likeolta is. Ami bennem kérdésként felmerült, hogy nem gondolta azt Tamás, hogy a likeoláson, és a Bibón való tájékoztatáson kívül érdemes lenne erről tájékoztatni a Hallgatói Önkormányzatot? Talán megfontolandó lett volna.

A Bibóban ketten kommentelték a postot. Az egyik személy Czabán Samu volt, aki ezzel jelezte, hogy észlelte a történteket. Persze ő sem vette fel velem a kapcsolatot.  Kiemelném, hogy ahogy elkezdtem utánajárni a dolognak, rögtön törölték a postot.

Lehet én vagyok végetelenül naív, de abban azért bíztam, hogy egy ilyen szituációban az tisztességes, ha felvesszük egymással a kapcsolatot. Főleg akkor, ha azzal kampányol valaki egy egész hónapon át, hogy nincs egymás felé semmilyen rosszindulat, ők kizárólag konstruktívan állnak a dolgokhoz. Még inkább pedig azért, mert nem tudhatta, hogy a hallgatóknak ez bármilyen ok miatt hátrányos lehet-e, hiszen kifejezetten szenzitív, szociális helyzetről szóló dokumentumok is vannak a HÖK birtokában.  

A kulccsal kapcsolatban annyit érdemes tudni, hogy bárki is tulajdonította el, nem férhetett hozzá személyes vagy fontos adatokhoz. Igazából semmire nem mehetett vele szerencsére. Egy széf kulcsa volt rajta, ami az én elnökségem alatt mindig üres volt, de gondolom valaki azt hitte, hogy abban rejtegetjük az állami aranyrudakat, és így elvette. Fontos megjegyeznem: mindenkivel beszéltem akinek jogosultsága volt hozzáférni a kulcshoz, és aláírásával hitelesített nyilatkozatban hajlandó tanúsítani, hogy nem ő vette el azt. Aki elvette, biztosan nem volt jogosult rá.

Azért én kérek tőletek elnézését, hogy ilyen előfordulhatott. Eddig soha fel sem merült hasonló. Arról azonban biztosíthatlak Titeket, hogy a földszinti HÖK irodába, ahol valóban vannak fontos iratok, természetesen csak a portáról felvett kulccsal lehet bemenni. A felvétel tényét rögzítik minden alkalommal, és csak az elnökségi tagoknak adják ki, valamint a Jurátus főszerkesztőjének.

Végezetül hadd emeljem ki, az eltulajdonítással senkit nem vádolunk, mert nincs semmilyen bizonyítékunk még. Magam annak a felelősségét nem fogom elhárítani, hogy el tudták vinni a kulcsot az irodáról. Mivel én felelek az irodavezető tevékenységéért, ezért nekem kell felelni, hogy eltűnhetett a kulcs.  Amit én sérelmezek, hogy annyit nem tudtak írni nekem vagy bárki másnak, hogy “figyelj Áron nem tom hogy került oda a kulcs, de amúgy átveheted xy-nál, csáó”. Ez HÖK-ös évfolyamképviselőktől azt gondolom, hogy elvárható. Ha azt hiszik, hogy fontos a kulcs, akkor azért, ha nem tudják, hogy az, akkor meg azért. Akárhogy forgatom a dolgot, ez aljas húzás volt, és személyesen csalódtam ebben a két személyben. Az ÚJ HÖK Mozgalommal személyesen semmi bajom, ez nem az ő dolguk, tudom. Annyit érdemes azonban mindenkinek látnia, hogy most már nem kampány van,  és ha nem is hosszú ideig, de együtt dolgozunk, amit lehet kulturáltan is a hallgatók érdekében. A nyilvánossággal pedig remélem nem lesz a két személynek problémája, hiszen írásaik szerint ők mindent készek nyíltan megvitatni.

ui.: Természetesen a kommentekről stb. van screenshotunk, ha szükséges, és az érintett személyek kérik, akkor kitesszük őket.

Bízva a jövőbeni konstruktívabb együttműködésben,

Áron