A kenu párosok 500 m-es versenyét Kaltenecker Dániel (ÁJK) és Pálfi Márió (PPK) nyerték.

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Kajak- Kenu Szövetség idén is közösen rendezte meg a kajakosok- kenusok egyetemi magyar bajnokságát. Egyesben, párosban és négyesben is rendeztek futamokat, a táv minden számban 500 méter volt.
Máriónak és Daninak ez volt az első közös versenyük, így külön öröm számukra, hogy ilyen jól sikerült. A versenyzőkről azt is érdemes még tudni, hogy nem csak az a közös bennük, hogy ELTE-ések, hanem, hogy mind a ketten az UTE-ésok is. Évek óta egy sportegyesületben eveznek, ennek ellenére erre a versenyre térdeltek össze először.

Kenu
A fiúk azt mondták a versenyről, hogy: „ nagyon jól kaptuk el a rajtot, hamar előnyre tettünk szert, amit aztán sikerült is megőriznünk, bár a vége szoros volt.”

Nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodtak, jól felépített pályát mentek.
A közös sikeren felbuzdulva további célokat is kitűztek maguk elé. Elindulnak a jövőheti felnőtt válogató versenyen is, ugyanis az a verseny válogat a minkszi egyetemi világbajnokságra is.

Ezzel kapcsolatban Dani a következőket mondta: „ A válogatón egy futamban adott esetben 4-5 világbajnok mellet is indulhatunk, de persze számunkra elég egy olyan helyezést elérni, amivel sikerül az egyetemisták világversenyére kvalifikálni magunkat. Ez adott esetben lehet egy B- döntő 2. hely is. Majd meglátjuk, rajtunk nem múlik majd semmi!”

A felkészüléshez sok sikert és hasonlóan szép eredményeket kívánunk a jövőben is!

HAJRÁ ELTE!