A tábor szervezését 2002-ben kezdeményezte a POLITEIA – Romániai Magyar Politikatudományi Egyesület, a Kolozsvári Magyar Politológus-hallgatók Társasága (KoMPoT) 2005 óta lépett elő társszervezővé. Tanárok és diákok közösen szervezik meg tehát a festői környezetben található Torockói Szabadegyetem és Diáktábort, amely elsősorban a politikatudománnyal foglalkozó egyetemistákat szólítja meg.

Idén július 2-5. között kerül megrendezésre a Diáktábor, és immáron negyedik alkalommal az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karáról vendégül látnak tizenöt politológus hallgatót is. (A Babes-Bolyai Tudományegyetemről és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemről összesen szintén 15 politológus hallgató vesz részt a táborban.) A tábor idei témája: 25 évvel a rendszerváltás után – romániai és magyarországi tanulságok.

A hallgatók részt vesznek a programon, meghallgatják magyarországi és erdélyi politológusok, társadalomtudósok, politikusok és más közéleti személyiségek előadásait. Mesterszakos valamint TDK-versenyen szerepelt hallgatóknak arra is lehetőségük nyílik, hogy bemutassák szakdolgozatukat, illetve tudományos diákköri dolgozatukat.

Felhívás

Jelentkezési lap