Kedves Hallgatók!

A rendszeres szociális támogatás ponthatára: 14 pont.
Az egy pontra jutó támogatás értéke: 1290 Ft.

A korábban közölt ponthatár tehát megváltozott, mivel közvetlenül a hallgatói adatok rögzítését megelőzően új központi keretek érkeztek. Az újabb szociális keretekkel kapcsolatos információk ismeretében módunkban állt a ponthatár leszállítása és az egy pontra eső támogatás meghatározása.

A hallgatói normatíva 20%-ára jogosult hallgatók rögzítése két szakaszban történik. A 23 800 Ft-os “alaptámogatás” rögzítése és a Neptun rendszerben történő megjelenítése az EHÖK hatásköre. Elképzelhető, hogy ez az összeg csak az elkövetkező napokban jelenik meg a Neptun-Kifizetések menüpontban. A támogatás másik részét képezi ezen hallgatók esetében a 23800 Ft-os összegen túl – ha a hallgató pontszáma ezt indokolja – a kompenzáció összege. A kompenzáció rögzítése viszont kari szinten történik. A Neptunban a kompenzációs összeg már megtalálható, ám ehhez még a fent vázolt szempontok szerint hozzászámítandó a 23800 Ft-os hallgatói normatíva.

A várható utalási nap: október 10. (A korábbi tapasztalatok alapján a kifizetések az utalási napot követő reggel érkeznek meg a bankszámlákra.)

Üdvözlettel,
Nyitrai Tibor
szociális alelnök

Vélemény, hozzászólás?