ELNÖKJELÖLTEK

 

Az elnökjelöltek pályázatait teljes terjedelemben itt olvashatjátok: https://ajkhok.elte.hu/2018/11/08/elnokjeloltek-palyazatai/.

A Politológus Műhely gyors elemzése a pályázatokról: https://issuu.com/politologusmuhely/docs/gyorselemz_s-eln_ki-programok?fbclid=IwAR0beWUUBzn8iEStSRVAe89bq_hPVq41c91TUfbqiT_F265LQKZk9gfU4ao

Az elnökjelöltek 2018.11.19-én 18 órától vitáznak az ELTE ÁJK A épületének VI. előadójában (https://www.facebook.com/events/549286568832564/).

 

Furkó Dániel
Furkó Dániel

A nevem Furkó Dániel, 20 éves vagyok, jelenleg az ELTE másodéves joghallgatója. Ahogyan arra már az elnökjelölti pályázatomban is rámutattam, három főbb szinten szeretnék változtatásokat eszközölni:

1. kari szinten orvosolnám azokat a diszfunkciókat, amelyekkel küzdünk (ilyenek pl. a Küldöttgyűlésben előforduló határozatképtelenség, a tantervek összecsúszásából eredő problémák, a hatékony tájékoztatás hiánya több területen stb.), és a viszonylag jól működő területeken újításokat, reformokat vezetnék be (pl. szeretném, ha minél többen bekapcsolódnának a HÖK működésébe, elsősorban az utánpótlásképzés által; létrehoznék egy új kerekasztal beszélgetés-sorozatot; tematikus irodalmi napot szerveznék a nyári Szabadegyetemre stb.);
2.országos együttműködést hoznék létre a különböző egyetemek joghallgatói között, kezdve egy Jogász Konferencia életre hívásával, folytatva egy HÖOK-on belüli szervezeti egység létrehozatalával, hogy a célkitűzéseinket, kilátásainkat közösen határozzuk meg, azokért együtt álljunk ki (természetesen egy Politológus vagy Kriminológus Konferencia megszervezését is lehetségesnek, sőt, előremutatónak tartom, de nekik értelemszerűen mások a célkitűzéseik, prioritásaik, mint a jogászoknak);
3. elindítanék egy nemzetközi együttműködést is, (elsősorban) a V4 országok jogi egyetemeinek és hallgatói önkormányzatainak közreműködésével, az Erasmus-rendszeren kívül, a nyári szabadegyetemhez hasonló jelleggel; évente más helyszínen, mindig új projektek megvalósításával jönne létre az elképzeléseim szerint.

 

Pap Péter
Pap Péter

Mindig bajban voltam, amikor szép bemutatkozásokat kellett írni vagy hallgatni, a fennkölt szavak üres frázisokká silányulnak ilyenkor számomra gondolván, hogy “ezt csak azért mondja, hogy külső elvárásoknak megfeleljen”. Így igyekszem elkerülni. Vidéken lakom, Szekszárd mellett: Várdombon. Negyedik évemet kezdtem idén jogász szakon. Azt tapasztaltam, hogy túl sok mindent fogadunk el olyannak, amilyen. Számomra az “azért, mert régóta így van” nem elég ok. Meg kell kerdőjeleznünk saját magunkat és a kar más szerveinek módszereit, hogy előre tudjunk lépni. Ez volt az “elvek” mappa. Ha konkrétumot kell mondanom, hogy mi motivál, akkor az olyan dolgok, mint egyszer szerveztünk egy fellépést, osztálytársam bandája ott lépett fel először. Azóta 3 együttesben is zenél. Vagy amikor egy bulit szerveztünk és két gyerekkori barátom ott jött össze. Azóta már jegyesek. És már így is túlléptem a karakterszámot…

 

Póti Botond
Póti Botond

Sziasztok! Póti Botond vagyok, elnökjelölt, 2016 tavasza óta a Tanulmányi Bizottság oszlopos tagja, és számos kisebb-nagyobb HÖK-projekt kulcsembere. Tanulmányi ügyekben való érdekképviseletem során szeretném elérni, hogy minél több tárgyból lehessen elővizsgát tenni, hogy a lehető legtöbb, a hallgatókat gyakran érintő dologról álljanak rendelkezésre mindenki számára elérhető közérthető kisokosok, valamint hogy a vizsgahelyek számának eloszlása jobban tükrözze a hallgatói igényeket. Integráció terén a mostani magas erkölcsi és szakmai színvonal megőrzéséért fogok küzdeni mind a mentorképzést, mind a mentorok munkáját tekintve. Úgy vélem, hogy informatikai téren is szükséges változás, ezért mindent megteszek azért, hogy e-learning terén az egyetem térjen át az instabil és használhatatlan Neptun Meet Streetről a Moodlere, és azért, hogy vizsgajelentkezés és tárgyfelvétel idejére szerverbérlésre kerüljön sor a Neptun stabil működése érdekében. Rendezvényekkel kapcsolatban a mostani változatosság megőrzése mellett egy állandó, közéleti témájú és vitaközpontú esemény létrehozása, valamint a nyári szabadegyetem továbbfejlesztése a célom. Megfelelő kommunikáció és tájékoztatás segítségével minél több hallgatóval szeretném megismertetni az egyetemi közügyeket, hogy az eddigieknél hatékonyabban tudjam őket bevonni a megvitatásukba és az intézésükbe, ezzel új életet, ötleteket és energiát lehelve a HÖK-be.

 

Szabó Tamás
Szabó Tamás

Sziasztok!

2016 tavaszán kezdtem el “höközni”. Először évfolyamképviselő (küldöttgyűlési képviselő), amellett pedig oktatási bizottsági tag, majd oktatási ügyekért felelős alelnök, majd pedig 2017 novemberében a kari HÖK elnöke lette. Ezúttal szeretném kérni még egy ciklushoz a bizalmatokat. Ennek oka, hogy szeretném tovább vinni a megkezdett munkát, és átlendíteni a kari érdekképviseletet a hullámzó tendenciából egy folyamatosan stabil, fejlődő folyamattá. Ehhez azt gondolom az kell, hogy a folyamatos érdekképviseletetn felül egy olyan közeget hozzunk létre, ahol pezsegnek a közösségi terek, ahol konstruktív párbeszéd van, és ahol a megszerzett tudás nem vész kárba ciklusról ciklusra. Arra vállalkozom tehát, hogy az ELTE ÁJTK HÖK berkein belül konzisztensen meghonosítsuk a magas színvonalú HÖK működést úgy, hogy közben arra törekszünk, hogy valamennyien magunkénak érezzük a HÖK-öt, mert a HÖK nem a HÖK képviselőké, hanem hallgatói közösségé.

POLITOLÓGUS ÜGYEKÉRT FELELŐS ALELNÖKJELÖLT

Poli 3 - Oláh Márton
Oláh Márton Richárd

 

JOGÁSZ NAPPALI ELSŐÉV

 Az elsőéves hallgatók három jelöltet választhatnak a hat induló közül. A döntésetek megkönnyítése érdekében minden elsőéves jelölt hosszabb bemutatkozást írt. Ezeket a kép feletti szövegre kattintva tudjátok megnyitni. Kérdés esetén forduljatok hozzájuk bizalommal.

ACZÉLVÁRI RUBEN DOMINIK BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Aczélvári Ruben Dominik
Aczélvári Ruben Dominik

 

ANDRIKÓ IMRE BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Andrikó Imre
Andrikó Imre

 

ARTNER ANDRÁS ATTILA BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Artner András
Artner András Attila

 

JOÓS JÁNOS BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Joós Johny
Joós János

 

SZABÓ BOGLÁRKA BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Szabó Boglárka
Szabó Boglárka

 

TASKÓ LILLA BEMUTATKOZÁSA

Jogász 1 - Taskó Lilla
Taskó Lilla

 

JOGÁSZ NAPPALI MÁSODÉV

Jogász 2 - Balogh Zsuzsanna Zsófia
Balogh Zsuzsanna Zsófia

Sziasztok!

Balogh Zsuzsanna Zsófia vagyok, másodéves joghallgató és immár másodjára kérem a bizalmatokat, hogy képviselhessem az évfolyam ügyeit. A tavalyi év során nem egyszer tévedtem vagy voltam lassú, azonban hiszem, hogy a hibákból lehet és kell is tanulni, közben megtartva a jól bevált módszereket. Idén elsősorban fokozni szeretném az aktivitásom a Küldöttgyűlésben, hogy a hallgatói igényeknek magasabb szinten is érvényt szerezhessek. Megválasztásom esetén minden hónap végén részletes beszámolót teszek közzé tevékenységemről, hogy engem is monitorozhassatok. Továbbá szeretnék létrehozni egy külön e-mail címet a képviselői feladatok intézésére, megfelelve a GDPR rendeletnek, valamint növelve az átláthatóságot. A tavalyi évhez hasonlóan idén is fordulhattok hozzám bizalommal bármilyen kérdésben, igyekszem segíteni. A fentiekkel kapcsolatban keressetek meg nyugodtan most, vagy választás után is, szívesen válaszolok, amennyiben pedig szeretnétek támogatni, kérlek szavazzatok rám… is!

Jogász 2 - Tóth Dániel
Tóth Dániel

Sziasztok!

Tóth Dániel vagyok, másodéves joghallgató. Van, aki már ismer közületek, hiszen hála nektek, tavaly én voltam az egyik évfolyamképviselő akkor még elsőévesként. Most szeretném a segítségeteket, illetve a szavazataitokat kérni, hogy idén is betölthessem ezt a pozíciót. Ha kérésetek vagy kérdésetek lesz valamelyik tanszék felé, ha nem tudjátok hol keressétek az adott tárgy leírását, ha nem engedelmeskedik a Neptun vagy bármi egyéb gondotok van, keressetek bátran. Tavaly sokatoknak tudtam segíteni és célom, hogy ez idén se legyen másképp. Igyekszem majd legjobb tudásom szerint képviselni az évfolyam érdekeit mind a tanszékek, mind a hallgatói önkormányzat felé, hogy minél gördülékenyebben teljen a másodévetek. Ha úgy érzed támogatnál, kérlek szavazz rám (és jelölttársaimra). Fontos, hogy meglegyen a kellő mennyiségű szavazat a választási küszöbhöz, így ha rászánod az időd, hogy szavazz, azért nagyon hálásak vagyunk.

JOGÁSZ NAPPALI HARMADÉV

Jogász 3 - Artner Gábor
Artner Gábor Péter

Az elmúlt két évben nagy örömmel segítettem hallgatótársaimnak zökkenőmentes egyetemi tanulmányaik elősegítésében, ez idén sincs másképp. Minden hallgató érdeke, hogy hatékonyan működjön önkormányzatunk. Ebben az évben különösen nagy hangsúlyt fogok fektetni a hallgatók tájékoztatásának hatékonyabbá tételére, mind a tanszékek mind a hallgatók érdeke, hogy ne legyen félreértés a vizsgakövetelményekkel, valamint a tantárgyak teljesítésének feltételeivel kapcsolatban. Továbbra is készségesen fogok minden hallgatótársam rendelkezésére állni, legyen szó bármilyen egyetemi problémáról.

Jogász 3 - Brunner Dániel
Brunner Dániel

Üdvözlök mindenkit!

Brunner Dániel vagyok, harmadéves joghallgató. Ahogy tavaly, úgy idén is az az alapvető célja indulásomnak, hogy megfelelő érdekvédelmet tudjak biztosítani az évfolyamnak. Amennyiben bizalmat szavaztok nekem, úgy az előző évben szerzett tapasztalatokkal felvértezve fogok csatasorba állni és minden tőlem telhetőt megteszek a közös ügyünkért, az érdekeink szükséges érvényesítéséért! Meggyőződésem, hogy akkor lehetek és lehetünk hatékonyak, ha egységesek maradunk és közösen nézünk szembe az elénk kerülő problémákkal.
Szeretnék megkérni mindenkit, hogy szavazzon és folytathatjuk a már megkezdett közös munkát!

 

JOGÁSZ NAPPALI NEGYEDÉV

DÁNFALVI TAMÁS RUDOLF

 

JOGÁSZ NAPPALI ÖTÖDÉV

NINCS JELÖLT.

 

POLITIKATUDOMÁNYOK BA ELSŐÉV

Poli 1 - Gacs Bálint
Gacs Bálint

Gacs Bálint vagyok az elsőéves Politológus évfolyam képviselőjelöltje. Középiskolai éveim során két évig diákönkormányzati képviselő voltam, ennélfogva elegendő tapasztalatom van ahhoz, hogy betöltsem ezt a tisztséget. Legjobb tudásom szerint igyekszem majd a feladataimat ellátni. Elképzelések, célok:
Megválasztásom esetén arra fogok törekedni, hogy évfolyamunk egy erős és összetartó közösséggé váljon. Tudom, nem lehet minden program (melyet mentoraink, vagy mások szerveztek) vonzó, de elsődleges célom az, hogy az évfolyamon beinduljon egy önálló közösségépítő folyamat, mely során bizonyos időközönként együtt szervezünk különböző programokat, legyen szó kultúráról, szórakozásról vagy akár egy jó buliról. A Hallgatói Önkormányzat Közgyűlésein pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy évfolyamunk érdekeit hatékonyan és eredményesen képviseljem. Ezentúl, ha bárkinek bármilyen kérdése vagy problémája lesz majd a jövőben az egytemmel kapcsolatban hozzám is fordulhat bátran.

POLITIKATUDOMÁNYOK BA MÁSODÉV

Poli 2 - Sárkány Soma
Sárkány Soma

Másodéves politikatudományok alapszakos hallgató vagyok, az évfolyamról már bizonyára jól ismertek. Korábban még nem töltöttem be évfolyamképviselői megbízatást hivatalosan, azonban a tavalyi és az idei év során is jelentős szerepet vállaltam a hallgatói érdekképviseletben, mind az oktatókkal, mind a HÖK-kel való kapcsolattartásban.

Képviselőként legfontosabb feladatomnak a tájékoztatást tartanám: Célom, hogy szorgalmi- és vizsgaidőszakban is mindenkihez eljussanak a kötelező tárgyak és egyéb tanulmányi kötelezettségek teljesítéséhez szükséges infók, így például mindenkinek zökkenőmentesen menjen a tárgy- és vizsgafelvétel. Emellett kiemelten fontos, hogy megelőzzük vagy, ha ez nem sikerül, minél gyorsabban megoldjuk az egyes hallgatók, illetve a hallgatók és oktatók közötti esetleges konfliktusokat.

Gyakran elfelejtjük, hogy a képviselők elsődleges feladata a Küldöttgyűlésben való részvétel lenne. Bizonyára tudjátok, hogy a HÖK legfontosabb döntéshozó szerve – számomra megdöbbentő módon – hónapok óta diszfunkcionális a jelenlegi képviselők inaktivitása miatt. Véleményem szerint magától értetődő, hogy küldöttgyűlési képviselőként nem csak az évfolyamomért, hanem a kar összes hallgatójáért is felelősséget vállalok, így törekedni fogok arra, hogy az új Küldöttgyűlésben megalapozzunk egy felelősségteljes és hatékony hallgatói önkormányzati működést.

 

POLITOLÓGIA BA HARMADÉV

Poli 3 - Oláh Márton
Oláh Márton Richárd

;

POLITIKATUDOMÁNYI MA ELSŐÉV

NINCS JELÖLT.

 

POLITIKATUDOMÁNYI MA MÁSODÉV

NAGY ZSOLT

 

KRIMINOLÓGIA MA ELSŐÉV

IGNÉCZI VIKTÓRIA

 

KRIMINOLÓGIA MÁSODÉV

MISETA ÁGNES

 

 

JOGÁSZ LEVELEZŐ SZAK

NINCS JELÖLT.

 

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS MUNKAÜGYI BA LEVELEZŐ SZAK ÉS

IGAZSÁGÜGYI IGAZGATÁSI BA LEVELEZŐ SZAK

NINCS JELÖLT.