Félig még a vonaton, majd kisebb megszakítással a kollégiumba érkezésedkor, telefonon beszélgetünk. Sok munka akad a felvételivel?

Komoly szervező munkát igényel a folyamat, tulajdonképpen nem lehet hibázni. Hála Istennek azonban, nagyon jó emberekkel dolgozhatok együtt, így a feladatokat el tudjuk osztani és lépésről lépésre haladunk a cél felé.

Filemon Norbert, a JÖSz felvételiért felelős megbízottja

Filemon Norbert, a JÖSz felvételiért felelős megbízottja

 Mi az ami leginkább megnehezíti az előkészületeket?

A sikeres felvételiztetéshez számos feladattal kell megküzdenünk a felvételi alapelveinek lefektetésétől kezdve az eljárási rend kidolgozásán, a termek lefoglalásán, a plakátok, szórólapok, molinó elkészítésén keresztül a hallgatók közvetlen eléréséig. Mindez folyamatos összpontosítást, összeszokott csapatmunkát és türelmet igényel. Nem szabad elfelejteni emellett azt sem, hogy a mienkkel egyidejűleg másik 6 remek egyetemi szervezet folytat felvételit, mellettük kell meg megmutatnunk, hogy mit is kínálunk a hallgatóknak.

Akkor kezdjük az elején: miért érdemes belépni a JÖSz-be?

Azt gondolom jó, hogy ha az ember tartozhat valahová: így van ez az egyetemen is. Ez egy nagyon jó közösség, amely nem csak a szakmaiságra koncentrál, hanem a jogtudomány mellett művelődési és szeretetszolgálati tevékenységet is folytat, így ölelve fel a pezsgő egyetemi élet széles spektrumát.

Mit kell tennie annak, aki be szeretne lépni a JÖSz-be?

Ez igen egyszerű. El kell jönnie a felvételi írásbeli fordulójára, ami az ’A’ épület VIII-as előadójában lesz megtartva március 6-án, 18:00 órától. A felvételi előtt lehetőség szerint a jelentkező jelezzen vissza Facebook eseményünkön, itt is folyamatosan osztunk meg majd tudnivalókat a felvételiről.

Mit lehet tudni a felvételi tartalmi oldaláról? Milyen embereket kerestek a felvételi során?

Olcsó fogás lenne azt mondani: „tehetséges embereket keresünk”, hisz belőlük a Karon nincs hiány ugyanakkor ennél többről is van szó. Olyan emberekre van szükségünk, akik készek tevékenyen részt venni közösségünk életében. Látni szeretném a tudásvágyat, az alkotókészséget, hogy a felvettek tehetségük szerint hozzájárulnak a JÖSz építéséhez. Ahogy a törvény is mondja: „kiemelkedő képességű és hozzáállású” hallgatókat keresünk. Emellé fogalmaztuk meg mi magunk az Alapszabályunkban: „Minden tagnak joga és kötelessége a szervezet tehetsége és képességei szerinti építése.” Ez a rendelkezés összefügg egy másik alapelvünkkel: a közösség építése által maguk a tagok is fejlődnek, épülnek.

Lesz a felvételin túl is lehetőség a jelentkezők és a tagok közti kapcsolatépítésre, megismerkedésre?

Lesz lehetőség, méghozzá nyomban az írásbeli másnapján, amikoris egy könnyű beülés során ismerkedhetünk meg egymással.  Minden, az írásbelin résztvevő kedves jelentkező és mi, az egész JÖSz.

Vélemény, hozzászólás?