Sziasztok!

Kiértékeltük az idén készült római jogi kérdőíveket, és csináltunk róla egy komplex beszámolót, amit a tanszéknek ma szóban is prezentáltunk. A kérdőíveket 239 hallgató töltötte ki, az utolsó szeminárium alkalmával, papír alapon, anonimizált formában. Bár biztos nem hibátlan technikailag, sok munkánk volt benne. Ilyen mély felmérés ritkán készül tárgyról, nagyon reméljük meglesz az eredménye.

A főbb javaslatok a beszámoló végén olvashatóak, többek között előjött a szemináriumok számának növelése, az évközi számonkérés erősítése, a tananyag csökkentése, a vizsgalégkör javítása. Az egyeztetés során a tanszék már most jelezte, hogy jövőre tételcsökkentést terveznek, számuknak a 100-120-ra redukálása lenne a cél, a hallgatói igényekkel összhangban a nagyon historikus tételeket ritkítanák, a tananyag hangsúlyait pedig újragondolják, továbbá a tételekhez tartozó részletes tartalom is fel lesz tüntetve ősztől a tételsoron. A beugrós rendszer valószínűleg marad, de megpróbálják az írásbeliket hallgatóbarátabbá tenni. A tanszék a légkör javításán is igyekezni fog. Azt láttuk, hogy a tanszék tudomásul veszi a hallgatói igényeket, és igyekszik ezekhez igazítani a tanagyagot és a számonkérést. Viszont az is fontos, és kérték hogy ezt hangsúlyozzuk, hogy a hallgatók is hasonlóan nyitott módon álljanak hozzá a tárgyhoz és vegyék figyelembe azt, hogy milyen fontos alapozó tudást nyújt.

Külön köszönet a munkáért az oktatási bizottságnak, (Szabó Tamásnak, Nádas Krisztinának, Harza Kingának, Póti Botondnak és Nagy Teodóranak). Ha bármi kérdésetek van, forduljatok hozzájuk bizalommal.
The Lilypad