Perjátszó Kör

A Perjátszó Kör egy életforma. Egy hat éve tartó lendület. Egy kreatív gondolatkísérlet, ami önálló életre kelt. Egy alternatív tanítási és tanulási módszer. Egy különböző személyiségű, érdeklődésű és mentaliású hallgatókat összetartó csapat. Egy önkifejezési forma. Egyfajta magamutogatás. Egy komédia. Egy tragédia. Egy szekta. Egy lincselő tömeg. Egy dicsőséges forradalom. Egy összeesküvés. Egy dicstelen terror. Egy boszorkányüldözés. Egy Amerikai Álom.

felirat

Ez mind, és még sok-sok minden más a Perjátszó Kör. Leleményes és lelkes hallgatók, egykori hallgató, végzett jogászok és kapcsolódó szakemberek gyülekezete, akik mindannyian egy cél érdekében tevékenykednek: megmutatni. Megmutatni, hogy a jog nem csak száraz irattömeg, paragrafusok bevágása és visszamondása. Megmutatni, hogy tanulni és tanítani lehet érdekesen is. Megmutatni, hogy jogásznak lenni nem csak iratok pecsételése és az óradíj felvétele. Megmutatni önmagukat. Megmutatni azt, hogy képesek vagyunk kitörni a sztereotípiáinkból, emberivé tenni azokat.

Tulajdonképpen egy tükör vagyunk. A történelem nagy alakjai és fordulópontjai elé tartunk tükröt, ami aztán a mutatott kép alapján vagy normális, vagy görbe. Előfordulhat, hogy egy korábban feddhetetlennek hitt történelmi személyről kiderül, hogy mégse volt olyan jó ember. De ez fordítva is igaz. Ezek ismeretében pedig a történelem egyes alakítói és eseményei mindjárt más megvilágítást kapnak.

Végezetül pedig egy újdonságra és újságra nyitott csapat vagyunk.

Elérhetőségek

Cím: 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.

Email: info@perjatszokor.hu

Facebook: perjatszokor