ELSA Hungary – Budapest

A European Law Students’ Association a világ legnagyobb, joghallgatókat és fiatal jogászokat összefogó non-profit nemzetközi szervezete, Európa szerte 43 országban van jelen, amely legalább 300 jogi kart foglal magába, így több mint 60.000 tagot számlál. A szervezet legfontosabb célkitűzése, az, hogy a joghallgatókon túl kapcsolatot teremtsen különböző jogrendszerekben és kultúrákban élő fiatalok között, továbbá elősegítse a fiatal korosztály jogtudatosságát, valamint emberi jogi nevelését. 

Magyarországon az összes jogi karon megtalálhatóak vagyunk így szervezetünk az egyetlen, egyetemeken átívelő, joghallgatókat tömörítő szervezet. Egyesületünknek 300 aktív és állandó tagja van. Az ELSA a hazai és nemzetközi programjaival az egyetemi lehetőségeket kiegészítve a modern igényeknek megfelelő, gyakorlati képzéseket nyújt a joghallgatóknak. 

A szervezet sokrétű programjain keresztül lehetőséget biztosít a hallgatóknak a jogászi munkához elengedhetetlen egyéni készségek szerzésére és fejlesztésére, valamint lehetővé teszi, hogy nemzetközi színtéren betekintést nyerjenek más jogrendszerek működésébe, kapcsolatokat építsenek ki vagy éppen releváns munkatapasztalatra tegyenek szert. ELSA Hungary feladata a szervezet képviselete nemzeti szinten – kapcsolattartás a partnerekkel és a nemzetközi vezetőséggel – stratégiaalkotás, hálózatfejlesztés, országos programok szervezése, a helyi szervezetek tevékenységeinek koordinálása, felügyelete és a nemzetközi szabályzatoknak, a saját alapszabályának, valamint a hazai jogszabályoknak való megfeleltetése.

Az ELSA Hungary szövetségi formában működik, budapesti székhellyel, melynek önálló helyi szervezetei Budapesten, Pécsen, Győrben, Szegeden, Miskolcon és Debrecenben működnek. A helyi szervezetek  fentiekben bemutatott szervezeti struktúrát követi, azzal az eltéréssel, hogy a tagságuk természetes személyekből tevődik össze. A helyi szervezetek munkáját, mi a Magyarországi ELSA Egyesületek Szövetsége fogjuk össze, és koordináljuk.

Hogyan kerülhetsz be az ELSA-ba?

Az ELSA Budapesthez tagként bármikor lehet jelentkezni, az alábbi google forms kitöltésével. Directori pozíciókra mind az ELSA Budapestnél, mind az ELSA Hungarynál félévente van lehetőség pályázni.

Vezető tisztségviselők:

ELSA Hungary: Lajer Bettina

ELSA Budapest: Tóth Csobán

Elérhetőségek:

ELSA Hungary facebook-oldala

ELSA Hungary instagram-oldala

ELSA Budapest facebook-oldala

ELSA Budapest instagram-oldala