Joghallgatók Önképző Szervezete (JÖSz)

A Joghallgatók Önképző Szervezete az egyetem legfiatalabb öntevékeny jogász szervezete: szombaton ünnepeljük harmadik születésnapunkat!

A JÖSz a szakkollégiumi hagyományok mentén igyekszik elérni célját, azaz tagjai szakmai fejlődésének elősegítését. Ezzel összefüggésben a JÖSz egy világnézetében színes, befogadó szervezet, tagjai a világnézeti paletta széles skálájáról érkeznek. A JÖSz pártoktól, politikai vagy állami szervektől független, politikai tevékenységet nem folytató, szakmai szervezet.

Büszkén állíthatjuk, hogy fennállásunk három éve alatt a semmiből építettünk fel egy teljes önképző intézményt, amely mostanra nem csak jogszakmai önképző alkalmak, filmklubok vagy teltházas nagyelőadások szervezésére képes, hanem kiterjedt kurzusrendszerrel, művelődési és szeretetszolgálati tevékenységgel is rendelkezik. Az állam- és jogtudományi pillér szervezésében idén már az érdeklődő, de még nem JÖSz-ös első- és másodévesek is részt vehetnek a szakmai műhelymunkában, a Kukorelli István Tanár úr vezettte “JÖSz – Elsős Műhely” keretei között.

Ha szívesen lennél tagja a Kar legdinamikusabb szakmai műhelyének, egyben egy nagyszerű baráti társaságnak, jelentkezz: szerdától JÖSz-felvételi!

A Joghallgatók Önképző Szervezete az egyik legfiatalabb és legdinamikusabb egyetemi szervezet. Három alappillére mentén – jogtudomány, szeretetszolgálat, kultúra – évek óta igen népszerű programokat szervezünk a teltházas nagyelőadásoktól kezdve a rendkívül izgalmas önképzésekig. Célunk, hogy az egyetemi tanulmányokon túl további mélyebb ismereteket szerezhessünk, és emellett a tanáraink egyben mentorainkká is váljanak. Saját kurzusrendszerünk van, a tavaszi félévben pedig beindítjuk az Elsős Műhelyünket.
10838161_983550981674792_2043353745203720070_o
Erre első- és másodéves hallgatókat várunk, akik a legszakavatottabb tanároktól tanulhatnak majd, és ez minden bizonynyal hozzá fog járulni egyetemi tanulmányaik sikeréhez is, de az egyetemista életbe való beilleszkedéshez is. Mindezt kiegészítjük közéleti témájú rendezvényekkel, továbbá a hazai és egyetemes kultúrával.

Fontosnak tartjuk, hogy a kultúrát ne csak fogyasszuk, hanem megismerjük annak alakulását és alakítóit, ezért mindig lehet számítani arra, hogy egy rendező- vel vagy íróval szervezünk beszélgetést. És persze a hátrányos helyzetűekről sem felejtkezünk el: a 2014-es év során is több karitatív programban vett részt a tagság. Meglátogattunk romaiskolát, osztottunk ajándékokat krízishelyzetű családok gyerekeinek, és így megtapasztalhattuk, hogy tényleg jobb adni, mint kapni!

Az új félév kezdetén, február második felében felvételit hirdetünk; ha szeretnél egy örökmozgó, sokat tanuló, de közben vidám és életrevaló társasághoz tartozni, a JÖSz-ben a helyed!