Bibó István Szakkollégium

A Bibó István Szakkollégium az ELTE egyik legrégebbi szakkollégiuma. Kezdetektől meghatározó vonása, hogy hallgatói mindig többet akartak, mint amit a hivatalos egyetemi képzés nyújtani tudott. Többet és mást: ez ma az egyetemen szerzett elméleti jellegű tudást kiegészítő gyakorlatias, illetve specifikus oktatást, összetartó baráti közösséget és a coaching-programtól és jogsegélyszolgálatban való részvételtől kezdve számtalan más lehetőséget jelent. A Szakkollégium működése a szakmaiság, közösségiség és társadalmi felelősségvállalás hármas pillérrendszerére épül.
200px-Bibocimer

Hogyan kerülhetsz be a Bibóba?

A Bibóba három fordulóból álló felvételi eljárás során lehet bekerülni. Az első, írásbeli fordulóban szövegértési, logikai, érvelési feladatokat kell megoldani, a mintafeladatokat megtaláljátok a Bibó felvételi blogján. A második forduló során három, előre megadott tanulmány egyikéből kell felkészülni, majd egy három fős, egyetemi oktatókból álló bizottság tagjaival a cikk által felvetett gondolatok, érvek alapján kell beszélgetni. Ezt követően kerül megrendezésre a felvételi tábor, ahol a felvételizők játékos feladatokra és érdekes vitákra számíthatnak. A tábor célja, hogy a felvételizők és a bibósok jobban megismerjék egymást. A harmadik fordulót a Bibó tagjaival történő tízperces beszélgetés alkotja, ahol a kollégium tagjai tehetnek fel kérdéseket a felvételizőknek. A három fordulóban összesítve legmagasabb felvételi pontszámot elérő jelentkezők nyernek felvételt a szakkollégiumba.

Hogyan jelentkezhetsz?

A jelentkezéshez február 29.-én 23:59-ig küldjétek el amerikai típusú, fényképes önéletrajzotok és egy-másfél oldalas bemutatkozó esszétek a bibofb@gmail.com e-mail címre. Jelöljétek meg azt is, melyik napon szeretnétek megírni az írásbeli feladatot, erre március 1-jén és 2-án van lehetőségetek.
Keressétek a bibósokat február második felétől az Aulában!

Elérhetőségek

www.bibo.elte.hu
bibokoli.blog.hu
Bibó István Szakkollégium facebook-oldala