Tárgyfelvétel tájékoztató

Kedves Hallgatótársak!

A mai napon, este 20 órakor kezdődik a tárgyfelvétel. FONTOS, hogy a tárgyfelvétel előfeltétele a félév aktívvá tétele/regisztrálás a Neptun rendszerén belül az „Ügyintézés” menüpont „Beiratkozás/Bejelentkezés” almenüpont alatt. A tárgyfelvétel két részre osztható:

Rangsorolásos: 2016. január 29. (péntek) 20 óra – 2016. február 4. (csütörtök) 16 óra.
Versenyjelentkezés: 2016. február 5. (péntek) 16 óra – 2016. február 12. (péntek) 16 óra.

Kérünk mindenkit, hogy ne ma este 20 órakor próbálja felvenni a tárgyait, mivel az csak a rendszer terhelését eredményezné. A tárgyfelvétel egy héten keresztül a rangsorolás szabályai szerint zajlik, így a rangsorpontszám alapján kerülnek be a hallgatók egy adott kurzusra, nem a kurzus felvételének gyorsasága számít. A versenyjelentkezés a rangsorolásos jelentkezés után fennmaradó kurzushelyekre lehetséges. A leírás alatt található tájékoztató tartalmazza egy-két előző félévi dátummal (ezeket nem kell figyelembe venni) a rangsorolás pontszámításának szabályait, valamint a tárgyfelvétel menetét.

Új funkció a neptunban: nem kell felvenni az összes szemináriumot ahhoz, hogy megtudjuk hányadik helyen állunk a rangsorban, mivel az egyik szeminárium felvétele után kilistázza az összes szemináriumnál kapott rangsorhelyét a hallgatónak.

A Hallgató Önkormányzat kérte a Kar vezetését, hogy a tárgyfelvétel időszakában a tárgyakra rákattintva az „Alapadatok” menüpontban a „Leírás” pont alatt legyen feltüntetve a kurzus leírása, hogy mindenki tisztában legyen az adott kurzus tartalmával. Amennyiben észlelitek, hogy ez valamelyik tárgy esetében nem történt meg a rangsorolási időszak feléig, kérünk Titeket, hogy jelezzétek a Hallgatói Önkormányzat Ne Hallgass Tovább felületén. Köszönjük!

A vizsgák utáni időszakhoz jó pihenést kívánunk!

Álltalános tájékoztató a tárgyfelvételről

A szerzőről Minden bejegyzés Szerző weboldala

ELTE ÁJK HÖK