Interjú Királyvölgyi Krisztiánnal, az ELTE ÁJK HÖK sportügyekért felelős alelnökével

Királyvölgyi Krisztián (sport)

  1. Mit sikerült megvalósítanod a sportesemények hallgatók felé való kommunikálását és reklámozását illetően, valamint a kiemelkedő sportteljesítmények kihirdetése tekintetében?

A hallgatókkal való kapcsolat és kommunikáció érdekében átalakítottam a facebook-os sportügyes profilt. Létrehoztam az ÁJK SPORT nevű oldalt, ami már közel 500 kedvelésnél tart. Ezen az oldalon, illetve az egyetemünkön, a hirdetőtáblákon is folyamatosan, naprakészen tájékoztattam a hallgatókat a sporteseményekről, sportlehetőségekről, versenyekről. Az internetes felületen minden olyan eredményt megosztunk a hallgatókkal, amikor az egyetem színeiben valaki szép eredményt ér el. Rengeteg gyönyörű eredménnyel büszkélkedhet az ÁJK az elmúlt időszakban, így például idén először volt ÁJK-s hallgatónk a Dunai Regatta ELTE hajójában, országos egyetemi bajnokságot nyert egy kenu párosunk, illetve akár említhetném az ELTE vízilabdacsapatának második helyét is.

  1. Sikerült a pályázatodban megemlített “jó tanuló, jó sportoló” sportösztöndíj megvalósítására irányuló valamilyen eredményt elérned?

Ezt az ösztöndíjat az EHÖK írhatja csak ki, így kari HÖK szinten nincs lehetőség arra, hogy külön egy ilyen lehetőséget szervezzünk. Ennek megfelelően 2014 májusában az EHÖK kis is írta a pályázatot, amelyen minden ELTÉ-s hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanuló pályázhatott, amennyiben valamely MOB áltál regisztrált sportban legalább első osztályú országos szintű sportversenyen vett részt (beleszámítva az egyetemi országos bajnokságokat is). A pályázati lehetőséget kommunikáltam a hallgatók felé, így az ÁJK-soknak is volt arra lehetősége, hogy elnyerjék az ösztöndíjat.

  1. Milyen lépéseket tettél ebben a félévben a kötelező testnevelési tárgyak bevezetése érdekében?

Megválasztásom után, az első dolgom volt, hogy ez ügyben minden követ megmozgassak, hogy legalább egy félévnyi sportot kötelezővé tegyen az egyetem a hallgatóknak. Sajnos ez ügyben sok akadályba ütköztem, így a próbálkozás nem jutott el a megvalósítás szintjéig, legfőképpen azért, mert az ELTE sporttelepei nem tudnak ennyi embert befogadni. Ezt én is beláttam, így maradt az a lehetőség, hogy a hallgatókat önszántukból kell rávenni, hogy ismerjék meg a sportolás szépségét és rendszeresen járjanak is el edzeni. Úgy gondolom ez kiválóan sikerült, hiszen az utóbbi időben megnőtt az ÁJK-s hallgatók száma az egyetem sporttelepein, a BEAC-on is egyre több ÁJK-s vesz részt különböző edzéseken, ELTE Sportkártyát is egyre többen igényelnek, illetve a gólyák is nagy aktivitással vetették bele magukat az egyetem sportéletébe.

  1. Mit tartasz az alelnöki mandátumod legnagyobb eredményének?

Legnagyobb eredményként egyértelműen a 2014. május 1-én tartott ÁJK SPORTnap-ot nevezném meg, amelyet hagyományteremtő céllal idén először rendeztünk meg. Mivel az ÁJK-nak nincs saját sportpályája, így úgy döntöttem, hogy az Egyetem térből fogunk egy napra egy olyan helyszínt varázsolni, amelyen a hallgatók folyamatosan sportolnak. Szerveztem két bajnokságot (foci, lábtenisz), illetve ezen kívül 6-8 sportlehetőséget próbálhattak ki az ÁJK hallgatói. A napon fellépett két tánccsapat is és tiszteletét tette Dr. Csapó Gábor, akiről kevesen tudják, hogy a vízilabda mellett a karunkon jogi diplomát is szerzett. Nagyjából 400-500 hallgató vett részt az eseményen, ami minden várakozást felülmúlt. E mellett a gólyatáborban is szerveztem egy sportnapot, ahol szintén rengeted sportlehetőség volt és szintén sikeresnek mondható. Ezúton is szeretném megköszönni a Sportbizottságomnak a folyamatos segítségét.

A szerzőről Minden bejegyzés Szerző weboldala

ELTE ÁJK HÖK