Beszélgetés Filemon Norberttel, a JÖSz felvételiért felelős megbízottjával

Félig még a vonaton, majd kisebb megszakítással a kollégiumba érkezésedkor, telefonon beszélgetünk. Sok munka akad a felvételivel?

Komoly szervező munkát igényel a folyamat, tulajdonképpen nem lehet hibázni. Hála Istennek azonban, nagyon jó emberekkel dolgozhatok együtt, így a feladatokat el tudjuk osztani és lépésről lépésre haladunk a cél felé.

Filemon Norbert, a JÖSz felvételiért felelős megbízottja

Filemon Norbert, a JÖSz felvételiért felelős megbízottja

 Mi az ami leginkább megnehezíti az előkészületeket?

A sikeres felvételiztetéshez számos feladattal kell megküzdenünk a felvételi alapelveinek lefektetésétől kezdve az eljárási rend kidolgozásán, a termek lefoglalásán, a plakátok, szórólapok, molinó elkészítésén keresztül a hallgatók közvetlen eléréséig. Mindez folyamatos összpontosítást, összeszokott csapatmunkát és türelmet igényel. Nem szabad elfelejteni emellett azt sem, hogy a mienkkel egyidejűleg másik 6 remek egyetemi szervezet folytat felvételit, mellettük kell meg megmutatnunk, hogy mit is kínálunk a hallgatóknak.

Akkor kezdjük az elején: miért érdemes belépni a JÖSz-be?

Azt gondolom jó, hogy ha az ember tartozhat valahová: így van ez az egyetemen is. Ez egy nagyon jó közösség, amely nem csak a szakmaiságra koncentrál, hanem a jogtudomány mellett művelődési és szeretetszolgálati tevékenységet is folytat, így ölelve fel a pezsgő egyetemi élet széles spektrumát.

Mit kell tennie annak, aki be szeretne lépni a JÖSz-be?

Ez igen egyszerű. El kell jönnie a felvételi írásbeli fordulójára, ami az ’A’ épület VIII-as előadójában lesz megtartva március 6-án, 18:00 órától. A felvételi előtt lehetőség szerint a jelentkező jelezzen vissza Facebook eseményünkön, itt is folyamatosan osztunk meg majd tudnivalókat a felvételiről.

Mit lehet tudni a felvételi tartalmi oldaláról? Milyen embereket kerestek a felvételi során?

Olcsó fogás lenne azt mondani: „tehetséges embereket keresünk”, hisz belőlük a Karon nincs hiány ugyanakkor ennél többről is van szó. Olyan emberekre van szükségünk, akik készek tevékenyen részt venni közösségünk életében. Látni szeretném a tudásvágyat, az alkotókészséget, hogy a felvettek tehetségük szerint hozzájárulnak a JÖSz építéséhez. Ahogy a törvény is mondja: „kiemelkedő képességű és hozzáállású” hallgatókat keresünk. Emellé fogalmaztuk meg mi magunk az Alapszabályunkban: „Minden tagnak joga és kötelessége a szervezet tehetsége és képességei szerinti építése.” Ez a rendelkezés összefügg egy másik alapelvünkkel: a közösség építése által maguk a tagok is fejlődnek, épülnek.

Lesz a felvételin túl is lehetőség a jelentkezők és a tagok közti kapcsolatépítésre, megismerkedésre?

Lesz lehetőség, méghozzá nyomban az írásbeli másnapján, amikoris egy könnyű beülés során ismerkedhetünk meg egymással.  Minden, az írásbelin résztvevő kedves jelentkező és mi, az egész JÖSz.

A szerzőről Minden bejegyzés Szerző weboldala

ELTE ÁJK HÖK

Vélemény, hozzászólás?